Contact Email
[email protected]

Contact Tel
0472 36 91 86

Materialen oorbellen

Gold Filled

Gold filled is een hoogwaardig product en is opgebouwd uit twee of drie lagen met een basis van koper of juweliers messing, met daar overheen een laag van meestal 12K of 14K goud. De dikte van het goudlaagje moet tenminste 5% van het totaal gewicht uitmaken, veel meer dan bij gold plate. Bij juist gebruik kan Gold filled een leven lang mooi blijven zonder te verkleuren. In zeldzame gevallen kan het verkleuren en zwart worden, bijvoorbeeld als het blootgesteld wordt aan zwavel en chemische dampen. Gold filled onderdelen blijven mooi op kleur en het levert een goede en betaalbare kwaliteit, op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan Goud. Gold filled onderdelen zijn eenvoudig te reinigen door er lichtjes op te wrijven met een  proper doekje of een mild sopje.

Zilver

De zilveren onderdelen zijn uit 925 sterling zilver. Het bestaat uit tenminste 92,5 % puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. Samen zijn ze veel sterker. Na een tijdje zal het zilver zwart worden. Het zilver kan op verschillende manieren onderhouden worden: met een speciaal doekje of zoals onze grootmoeders deden met een tandenborstel en tandpasta of met warm water en afwasproduct .


Vermeil

Bij Vermeil onderdelen voor sieraden worden meerdere laagjes van tenminste 14 karaat goud (minimale dikte van 2,5 micron) aangebracht op sterling zilver 925. Heeft dezelfde luxe uitstraling als goud, maar is goedkoper. Geschikt voor mensen met een metaalallergie.


Edelstenen 

Alle Edelstenen zijn van 100% natuurlijke kwaliteit, niet gekleurd dus.

Doordat edelstenen stoffen bevatten zoals ijzer, kalk, kiezelzuur, koper, magnesium, mangaan, titaan, chroom, calcium, kalium, fluor... zouden ze een invloed kunnen hebben op lichaam en geest. Dit als kleine knipoog, zonder ons daarin te verdiepen...


Agaat

Amazoniet

Amethist 

Angeliet 

Aventurijn

Aquamarijn 

Beryl

Bergkristal

Bloedkoraal

Carneool

Citrien

Fluoriet

Grannaat

Hematiet

Howliet

Jade

Jaspis

Kunziet

Kwartz

Labradoriet

Lapis Lazulis

Larimar

Maansteen

Moss Agaat

Onyx

Opaliet

Opaliet is geen edelsteen, maar glas.

Peridoot

Pyriet

Robijn

Rookkwarts

Topaas

Roze kwarts

Saffier

Toermalijn

Tanzaniet

Turkoois

Tijgeroog

Zirkoon

Zonnesteen

Zoisiet